10. juli 2019

Bidrag til Julehilsen 2018

Mitt bidrag til Ett Trykk sitt julespesial; Julehilsen 2018

Dette kortet ble laget til en Trinn-For-Trinn-artikkel i Julehilsen 2018.

Stempler: Mama Elephant, My Favorite Things
Blekk: Memento og Versamark
Dies: My Favorite Things, Papirdesign
Medier: Copic, Hero Arts embossingpulver, Wink Of Stella, Glossy Accent


Trinn-For-Trinn:

Stemplet motivene med Memento Tuxedo Black på Perfect Coloring Paper. Ønsket å lage et julekort i tradisjonelle julefarger og valgte derfor ut Copic tusjer i rødt, grønt og brun-troner. Fargela motivene før jeg på enkelte detaljer som sløyfer og lyslenke gikk jeg over med
Wink Of Stella clear glitterpen.
Så klippet jeg alt ut for hånd.

Tok frem et ferdig kuttet hvit panel, som var 5,5x4,25’’. Dekket dette med anti-statisk pulver, før jeg stemplet et Mesh-bakgrunnsstempel med Versamark på dette. Hadde så på clear embossingpulver og embosset.


Tilpasset diesene til kortet og stanset ut et panel med søm-kant, som var 5,25x4’’ – altså litt mindre enn kortbasen.
Gikk så over det området jeg hadde planlagt å stanse ut vinduene med grønt blekk. Ved å embosse først, vil det embossede område ikke ta til seg blekk og man får frem mønsteret. Så stanset jeg ut vinduene. 

Lagde så en lik bit i mosegummi, som jeg skulle ha bak panelet. Dette for å gi dybde, som blir spesielt fint i de åpne vinduene. Denne limte jeg så på baksiden av panelet. Jeg syns flytende lim (Glossy Accent, Multi Medium Matt etc) limer mosegummi best, men for at panelet ikke skulle krølle seg pga det flytende limet, la jeg dette i press under en stor akrylkloss mens det tørket.

Testet ut forskjellige kartonger og valgte en mosegrønn kartong fra Gina K Design’s, som matchet blekket jeg hadde brukt på panelet perfekt.
Stanset så ut «God Jul» 2 ganger i samme kartong som ble valg til bakgrunn og skygge til denne i hvit kartong. De to grønne limte jeg oppå hverandre, for å skape litt ekstra dybde og monterte på den hvite skyggen. Gikk så over teksten med Wink Of Stella clear glitterpen, før jeg la på et lag med Glossy Accent.
Syns den hvite skyggen ble litt hard mot bakgrunnen, så for å mykne det opp litt, gikk jeg over kantene på denne med samme grønne blekket.


Til slutt monterte jeg alt sammen og limte deretter det grønne panelet på en hvit kortbase, før jeg så pyntet med noen gems her og der.
Kreativ hilsen fra KjerstiIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Reste ATC’er - bruke opp og gjøre ferdig nr6

  Nå har jeg vært og gravd i restebollen igjen! Denne bollen tror jeg snart må være bloggens mest omtalte enkeltting på scrapperommet mit...