15. juli 2018

Utenfor komfortsonen - innlegg på CMN-bloggen i dag

God morgen!

I dag blogger jeg for Copic Marker Norge. Der har jeg delt et kort som jeg syns var utrolig morsomt å lage - og langt utenfor min vanlige komfortzone.
 Eller, selve kortet i seg selv er kanskje ikke så uvanlig meg
- men den litt småfrekke frøkna her;)
De av dere som har fulgt meg gjennom det første året mitt som designer på Copic-teamet - og her på bloggen -  har nok ikke kunne unngå å legge merke til at jeg har en forkjærlighet for å fargelegge dyr, roboter og andre små figurer.
Men for å kunne utvikle seg er det viktig å av og til utfordre seg selv - eller ta i mot en utfordring fra andre - så når jeg ble utfordret, måtte jeg jo selvsagt ta den!

Stempelet er fra Whimsy Stamps og fargelagt som følgende:
Hud: E000, 11, 13, 21 R20
Lepper: R20, 32
Hår: hele E40-serien
Klær: BG72, 75, 78
Sko, belte og smykker: N0, 1, 2, 3, 5, 7

Bakgrunnen:
Stanset ut panelet med en dies fra My Favorite Things, med kryssting. Bakgrunnen er laget med et mursteinsstempel fra My Favorite Things, som jeg har stemplet med Versamark og embosset med Clear embossing. Etterpå har jeg påført distress Hickory Smoke. For å få dybde og for å få jenta til å stå ut fra bakgrunnen har jeg gjort to ting: før jeg stemplet/embosset/distresset, klipte jeg ut en maskering - litt større en jenta og langt fra så nøyaktig som henne. Denne satte jeg på kartongen der jeg tenkte å montere henne. Når jeg så hadde stemplet og embosset, tok jeg av maskeringen før påføring av distress. Det gjør at mursteinene ikke går helt inn til motivet og får dette til å poppe litt ekstra frem. Motiver er klippet ut for hånd før jeg montert det med putetape. 
Teksten er fra Hero Arts, den er stemplet og embosset med hvit, på sort kartong og også denne er montert med putetape. 


Takk for at du titter og ønsker alle en kreativ og flott søndag - og oppfordrer alle til å utfordre seg selv litt :)

Kreativ hilsen fra Kjersti9. juli 2018

Kort på CMN-bloggen i dag

I dag deler jeg to takkekort på bloggen til CMN.

9. Juli - det er sommer og forhåpentligvis sol og fint sommervær der du er.
Men selv om det er sommer er det ingen grunn til å legge bort tusjene,
kanskje man faktisk har litt ekstra tusje-tid også!
I dag ønsker jeg å dele et par sommerinspirerte takke-kort med dere.
Syns å gi et takke-kort er koselig ting å gjøre, hvis noen har gjort noe ekstra eller hjulpet meg.Kortene er 4x4" i kraft, bakgrunnen er en stencil fra My Favorite Things som jeg har brukt Hero Arts Unicorn på. stemplene er fra Hero Arts og fargelagt med:

Vannkanne m/blomster:
N0, 1, 2, 3, 4, 5
B24, 26, 29 - V06
YG17 - G07, 17, 94, 99
YG01, 03 - Y15, 19

Blomster i trebøtte:
E42, 43, 44, 47, 49 - N0, 2, 4
B24, 26, 29
G07, 17, 94, 99
V09 - BG13 - YG03

Kreativ hilsen fra Kjersti7. juli 2018

På tide å få brukt opp noen rester - 3 kjappe kort ble det :)

På scrappepulten min har jeg et avlangt fat i porselen på ca 35x12cm. Her oppbevarer jeg rester fra prosjekter jeg har holdt på med, men som av en eller annen grunn ikke ble brukt.
Her havner ord og annet jeg har stanset ut, pynt jeg har laget - eller funnet frem fra stæsjet men som ikke ble brukte allikevel (..kremt ikke ble lagt tilbake..kremt..), halvveis planlagte prosjekter osv.  
Jeg tror det opprinnelig er et fat for kubbelyser, fra IKEA, men dette passer perfekt til smårestene mine. 
For ikke lenge siden gikk jeg gjennom restene -
og vips hadde jeg 3 kort :)
 
 
 
Kort nr1:
Panelet her var tiltenkt et annet kort, men ble ikke brukt, de utstansede blomstene i mosegummi tror jeg har ligget i fatet i minst 2år, det samme med det turkise hjertet i chippboard.
Montert på en kortbase i kraft-kartong som er 4,25x5,5", stemplet og embosset tekststripene og voila!
 
 
Som en siste finish fikk kortet noen små krystaller.

Stempel: Altenew
Blekk: Versamark og My Favorite Things
Dies: Memory Box og My Favorite Things
Stencil: TCW
 
 
Kort nr2:
 Den blå mosaikk bakgrunnen har jeg hatt liggende fra et paste/crayons-prosjekt jeg holdt på med. Lagde opp mange bakgrunner og da blir noe ofte liggende.
Seilbåten er laget en gang i verden jeg satt og testet ut falsk-metallpynt-teknikken. Den gangen var jeg ikke så fornøyd med den og den ble bare liggende.
Gratulerer er nok en ting som hadde blitt liggende en stund.

 
Kuttet til bakgrunnen, satte på en matte, montert på en kortbase i kraft-kartong som er 5,5x4,25". Pyntet med hvite diamanter og tegnet på fugler og en søm-kant med hvit gel-pen, for å gi litt liv!
 
Medium: Tim Holtz Crayons, Paste fra Ranger, Versamark, Hero Arts Embossingpulver, Hvit gel pen
Stencil: Tim Holtz
Dies: Rayher, Papirdesign
 
 
 
Kort nr3:
Her har jeg også brukt rester fra det samme paste/crayons-prosjektet, som i kort nr2. "You" hadde jeg stanset ut en gang, men stanset ut 3 til, limte de oppå hverandre for å gi diecutten mere dybde, gikk over med en glitterpen, før den fikk et lag med glossy. Stemplet og embosset med hvit på en stripe sort kartong og monterte det på et hvitt panel som var mattet med sort kartong.
Monterte så panelet på et hvit kortbase som er 5,5x4,25"
 
 
 
Glitteret fra glitterpennen skinner fint under et lag med glossy. Som en siste finish pyntet jeg med Liquid Pearls.
 
Medium: Tim Holtz Crayons, Paste fra Ranger, Versamark, Hero Arts Embossingpulver, Nuvo Skimmerpen
Stencil: TWC
Stempel: Altenew
Dies: Simon Says Stamp, My Favorite Things
 

 
 Kreativ hilsen fra Kjersti

5. juli 2018

En hel regnbue - med bare tre farger!

Ink blending - eller blekk blanding - er en av mine absolutt favoritt teknikker til bakgrunner.
Ikke er det vanskelig og ikke må man ha hele fargespekteret av blekk-puter heller! Du kommer langt med en blå, rød og gul - eller primærfargene om du vil!
 
Her har jeg kun brukt de tre fargene og fått en hel regnbue av farger! Og jeg blender alltid på aquarell papir av god kvalitet - da har jeg aldri noe problemer.
Blekket jeg har brukt her er Fiesta-putene fra Hero Arts. Disse fikk jeg med i et månedsabonnement jeg har. De er super enkle å blende med og i tillegg reagerer de med vann - slik som distress - som kan gi en morsom effekt, hvis man ønsker det.


En så flott bakgrunn kan ikke gjemmes bak masse annet stæsj.
Jeg har derfor valgt å bare stemple "Happy" gjentatte ganger nedover hele panelet og "Birthday" på en liten tag. begge tekststemplene er fra Lawn Fawn. Panelet er montert på en hvit kortbase som er 4,25x5,5", med mosegummi i mellom for å skape litt dybde. Tagen er montert med putetape, av samme grunn. Til slutt har jeg hatt på noen blanke Nuvo drops for å skape litt ekstra liv.

 
Kreativ hilsen fra Kjersti
3. juli 2018

Bidrag til Ett Trykk 3/18

Mine GD-kort i Ett Trykk 3/18
 
 
Oppgaven som GD er å bidra til utfordringene i bladet. I dette nummeret var det som følgende:

Mitt bidrag til fargeutfordringen:
 
På dette kortet er alt stemplet.
Mønsterdelene er stemplet med to forskjellige stempler fra Concord & 9th, på hver sin kartong, før de ble montert sammen. Blekket jeg har brukt er fra Gina K Design's og Hero Arts.Kuttet så ut panelet med en ramme-dies fra Mama Elephant. Blomsten er stanset ut fra den ene stemplede bakgrunnen og montert med putetape for dimensjon.
Embosset «thank» fra My Favorite Things, med hvit embossing fra Hero Arts på den sorte stripen og «you» er en diecut som er stanset ut 3 ganger og limt oppå hverandre for å skape litt dybde. Diesen er fra Pretty Pink posh. Limte så panelet på kortbasen, med mosegummi imellom for mer dimensjon.
«You» og de hvite og sorte diecuttene har fått et strøk med Wink og Stella glitterpennen. Til slutt er det pyntet med halvperler og Nuvo Drops.

 

Mitt bidrag til skisse og tema-utfordringen:

Til tema-utfordringen valgte jeg å lage et litt utradisjonelt bryllupskort.
Først stanset jeg ut panelet i hvit kartong med en dies fra Kort og Godt. Maskerte langs sømkanten, sånn at når jeg stemplet ville det bli en ren hvit kant ytterst på panelet. Stemplet så opp bakgrunnen med fjær-stempler fra Hero Arts, med blekk fra Memento. Den fargede kartongen er laget ved å gni den samme stempelputen som jeg brukte til å stemple med, på hvit kartong, dette for å få perfekt farge match.
Believe og hjertene er fra Simon Says Stamp og er stanset ut 3 ganger og limt oppå hverandre for dimensjon, før de ble embosset med gull. Fuglene stempler fra Hero Arts og er stemplet og stanset ut. Embosset tekst fra Simon Says Stamp med hvitt på striper av samme blå hjemmelagd kartong. Monterte tilslutt panelet på kortbasen med mosegummi imellom for dybde.


Kreativ hilsen fra Kjersti

Reste ATC’er - bruke opp og gjøre ferdig nr6

  Nå har jeg vært og gravd i restebollen igjen! Denne bollen tror jeg snart må være bloggens mest omtalte enkeltting på scrapperommet mit...