30. oktober 2019

Julen 2019 - luke nr 4; stor pakkelapp


I dag har jeg ikke et kort, men en stor tag. Har rotet litt rundt i noen gamle permer og fant noen gamle akvarellark med en hel del ferdig fargelagte motiver, fra den tiden jeg fargela med Distress re-inkere. Hvis jeg skal tippe er det nok 8-9år siden de ble fargelagt. "Den som sparer, den har"..!
Må innrømme at det var en del der jeg ikke syns var like bra lenger. Kan jo huske hvor fornøyd jeg var med mange av de, den gangen - men så utvikler man seg - og selv om de ikke er direkte dårlige, ser jeg jo nå at de er litt "flate" i uttrykket. Mangler en del skyggelegging og som mye som er fargelagt med Distress, er de veldig duse. Tenkte jeg skulle forsøke å fikse på de - kanskje det kommer et innlegg om det etter hvert :)

Men - innimellom var det også et og annet motiv som fortsatt står seg - sånn som det jeg har brukt her. Stempelet er et gammelt stempel (blir lett det når det er fargelagt for 8-9år siden..) fra Papirgleder. Som forklart over her, fargelagt med Distress re-inkere og har high-lightet noen steder på motivet med hvit Gelroller. Klippet ut motivet og monterte det på en tag. Tagen fant jeg i resteboksen min og er fra et glitter-prosjekt i fjor - så da fikk jeg brukt opp enda en UFO! den er stanset ut med en die fra My Favorite Things og er fargelagt med Distress og "akrylblokk-trikset". Det vil si å enten dryppe litt blekk, eller klemme en stempelpute, mot en akrylblokk, spraye med vann og legge blokken over på papiret, med  blekket ned. Så lar man den ligge der noen sekunder, så¨blekket får trukket inn i papiret, løfter opp blokken og lar avtrykket tørke. Dette kan forresten ikke bare gjøres med Distress -  men alle vannløselige medium - dye ink, vannløselige tusjer osv. Som tekst har jeg stemplet en av mine absolutte julefavoritter - et skilt med tekst, fra Tove Svartkjønnli. Dette er fargelagt med Copic.
Både motivet og teksten er montert med putetape, for dimensjon. Etterpå stemplet jeg noen snøkrystaller fra Huldra Design, med det nye gullblekket til Altenew. Dette er et pigment blekk og dekker flott over alt fra hvit til sort. Og helt til slutt fant jeg litt bånd og knøt i hullet. 
Og siden jeg skal bruke den som pakkelapp, har jeg stemplet et stort til/fra-stempel på baksiden. 

Kreativ hilsen fra Kjersti

29. oktober 2019

Takkekort

Jeg syns det er utrolig koselig å gi bort kort - ikke bare til bursdag, jul osv men også som en liten hilsen nå og da. Det kan for eksempel være et lite takkekort til en nabo som har reddet søndagsmiddagen (når "kokken" i huset enten har glemt noe viktig eller har brent sausen..), en liten oppmerksomhet til noen som har gjort noe spesielt eller til en som trenger en ekstra oppmuntring.

De som har sett en del av mine kort, vet at jeg embosser masse! Det er vel en av de teknikkene som jeg bruker aller mest.
Jeg har hatt en fantastisk embossingpistol - en Marvy Ushida - som har vært med meg på hobbyrommet i over 17år. I høst var det slutt. Etter et treff skulle jeg embosse og plutselig sto det flammer ut av munningen og vipps var den helt død. Jeg gikk da på nett for å høre om det var noen som hadde en liggende, som de ville selge. Det var da en av mine kreative venner sendt meg en melding og sa jeg kunne få hennes! Wow! Få liksom!
Kjære Ellen - Tusen tusen takk<3
 Og for det fortjente hun virkelig et takkekortet!

 
Til bakgrunnen her har jeg brukt et mønsterark fra Papirdesign. Oppå dette har jeg brukt en stencil fra Echo Park, med masse eventyrslott. På denne har jeg brukt Nuvo glitterpaste. Den skjønne enhjørningen er et stempel fra Your Next stamp, som er fargelagt med Copic og teksten er en die fra Papirdesign. Og - som på så mange kort i det sist - har også denne fått et strøk med glitterpennen.
Til slutt pyntet jeg med noen gems fra Lucy.
Igjen; tusen takk Ellen :)
 
Kreativ hilsen fra Kjersti

28. oktober 2019

Julen 2019 - luke nr 3; julekort i blått og sølv


Riktig god mandag og velkommen til det 3 julekortet på bloggen.

Dagens kort er relativt enkelt. Bakgrunnen er Tim Holtz sin "Nordic Winter". Denne er stanset ut i blå og sølv og så har jeg brukt negativen fra den blå og delene fra den i sølv. Disse er så limt inn i de fleste åpningene i den blå, men også beholdt noen blå. De blitte små prikkene har jeg valgt å holde åpne. "God Jul" er fra en av vintagene til Papirdesign. Denne er stanset ut i samme blå kartong og fått et strøk med både Nuvo glitterpen og glossy. Montert så på mosegummi, for dybde. Tekststripen er stempel fra Kort & Godt og stemplet med blått på hvit kartong.


Kreativ hilsen fra Kjersti


26. oktober 2019

Julen 2019 -.luke nr 2; dies og papirer fra Papirdesign


Da er det klarte for et nytt kort i juleserien her på bloggen :)
Denne gangen har jeg et kort hvor jeg har brukt et par ark fra Papirdesign og den flotte nye snøkrystallen som kom i høst.

Først kuttet jeg bakgrunnspanelet til 4,25x5,5". For å ramme dette inn fikk det et strøk med en av Altenew sine nye og fantastiske gull blekk. Så stanset jeg ut den detaljerte snøkrystallen i Neenah 80lb hvit kartong og den samme igjen i mosegummi. Monterte de to lagene sammen, strøk på et lag med Nuvo glitterpen, før den til slutt fikk et lag med glossy.
Stanset så ut skyggen til snøkrystallen i et annet mønsterark, fra samme serie som bakgrunnen. Monterte så på den hvite snøkrystallen før jeg monteret alt på panlet, med en tynn tråd som var surret under. "God Jul" er stanset ut to ganger i hvit kartong, limt sammen, og skyggen stanset ut i samme mønsterarket, som skyggen til snøkrystallen. Til slutt fikk denne samme finish, som snøkrystallen - glitterpen og glossy. Helt til slutt pyntet jeg med gems. Ikke så lett å se på bildet - men det er også gems nede i de små sirklene i snøkrystallen.

Kreativ hilsen fra Kjersti       

24. oktober 2019

Julen 2019 - luke nr 1: bare å hoppe i det!

 
Da har det allerede blitt 24.oktober og det er bare 2måneder igjen til julaften! Så da tenker jeg det er på tide å starte julesesongen her på bloggen - eller skal vi si hoppe i det..?
(..jepp, jeg vet jeg er dårlig på ordspill og sånt..dere får bare forsøke å holde ut mine litt spede forsøk på å være morsom..jeg er ingen komiker..jeg vet.. ;) )
Fra i dag og frem til jul, vil jeg ca annen hver dag, dele et juleprosjekt her på bloggen - totalt 24 stk frem til jul. Det vil i hovedsak være julekort og pakkelapper, men kanskje kommer det også noen andre prosjekter..
 
Jeg starter gjerne julesesongen allerede i august. Folk rundt meg syns det er galskap - men skal man bli ferdig, må man starte tidlig. Og - det er jo så koselig med juleprosjektene. Jeg rett og slett elsker julen!
 
 Det første jeg vil dele med dere, er et julekort. Denne søte skihopperen kommer fra stempelplaten "Ski-sons Greetings" fra My Favorite Things. Stemplet med Hero Arts Intens black ink på Bistol smooth og fargelagt med Caran d'Ache fargeblyanter. Til selve kortet har jeg først stemplet Hero Arts sitt fantakstiske "Star Light, Star Bright" bakgrunnstempel (årets absolutte favoritt!), på hvit Neenah 80lb kartong. Har brukt 3 forskjellige dye ink fra My Favorite Things og stemplet dette med ombre-teknikk.
Så har jeg brukt en die fra My Favorite Things til å kutte ut panelet. Denne gav samtidig de skrå kuttene langs kanten. Stanset så ut en sirkel og lagde en bakenforliggende shakerboks. Shakeren ble fylt med div sequinses fra Lucy. Den runde teksten er stanset ut med en die, som også kommer fra MFT. Montert teksten rundt shakeråpningen og gav den en strøk med Nuvo glitterpen. Montert skihopperen med putetape, for litt ekstra dybde og pyntet til slutt med noen gems.
Til slutt monterte jeg alt på en kortbase av Neenah 110lb kartong som måler på 4,25x5,5" 
 


 
Kreativ hilsen fra Kjersti

23. oktober 2019

Shakerkort med "flytende diecut" - Gratulerer

 
I dag har jeg et shakerkort - evnt  ristekort som noen sier - å vise frem.
Syns disse er super artige å lage og ikke minst veldig flotte.
Man kan lage de enten med en shakerbox som stikker frem fra forsiden av kortet, eller bakenforliggende, hvor man hever hele forsiden på kortet og shakeren ligger inni.
Som fyll kan man bruke sequins, gems, perler, diecuts og lignende. For å bygge rommet som pynten skal ligge i, bruker jeg mest mosegummi, men også dobbeltsidig foamtape.
Det kommer helt ann på resten av korter.
Hvis jeg, som her, skal ha en stor flate rundt, bruker jeg gjerne musegummi. Kutter da til mosegummien så den dekker hele forsiden. Det gjør at den holder seg fin og jevn og ikke blir buklete. Hvis jeg skal lage små bokser, shakeren i en litt tynn ramme eller en dyp boks, bruker jeg gjerne foamtape. 
 
Kortstørrelsen jeg har valgt denne gangen er 5x5". Startet med å kutte til mønsterarket, fra Kaisercraft, samt panelet bak. Til panelet har jeg brukt  kartong fra Hero Arts. Til dette kortet ønsket jeg en shaker som lå bak hovedmotive, og at dette liksom skulle flyte oppå acetaten og shakeråpningen.
For å lage det flytende motivet har jeg først kuttet ut en diecut fra en die fra Memory Box. Denne er av typen "negativ", så jeg brukte så en sirkeldie som var litt større, slik at jeg fikk en sirkelformet ramme rundt. Kartongen jeg har brukt er Neenah 110lb hvit kartong og jeg gjorde dette to ganger. Limte så de to diecuttene sammen, slik at den fikk litt ekstra dybde Så brukte jeg den samme dien fra Memory Box til å kutte hull i mønsterarket. Så klippet jeg bort bladene inni, slik at jeg bare sto igjen med en sirkelformet åpning.
 
Ved å bruke den samme dien som jeg hadde brukt til motivet, fikk jeg samme størrelse på åpningen, som størrelsen på motivet jeg skulle lime over.  Limte så en acetatbit på baksiden av åpningen. Jeg ønsket en litt ekstra dyp boks, slik at jeg ikke bare kunne ha sequins oppi, men også litt tykkere pynt, som perler og gems. Jeg har derfor brukt foamtape til å lage selve boksen, og lagt den dobbelt. Så fylte jeg på med diverse pynt og lukket boksen ved å lime på panelet bak. Syns alltid det er like spennende å snu boksen etter at man har lukket den. Det er først da man ser ordentlig om og hvordan pynten harmonerer med forsiden. Denne gangen ble jeg kjempefornøyd!
Så limte jeg den ferdige diecutten oppå acetaten og åpningen og gav den et strøk med Nuvo glitterpen. Til tekst har jeg brukt en die fra Papirdesign, som jeg har kuttet ut 2 ganger, fra samme kartong som det bakre panelet. Limte de oppå hverandre for dybde, gav også denne et strøk med Nuvo glitterpen og la på et lag med glosse accent. Til slutt monterte jeg forsiden på en hvit kortbase - også denne av Nennah 110lb kartong.
 
 
Kreativ hilsen fra Kjersti

22. oktober 2019

2 kort fra Hønetreffet - restekort med høner!


I høstferien var jeg på Hønetreffet, i Hønefoss.
I år var produksjonen faktisk over all forventning. Jeg er ikke spesielt produktiv på treff - det sier seg selv at når venner da ikke har høyere forventninger enn 1, 3 og 6 kort - i løpet av 5 dager - da har man ikke akkurat rykte på seg for å drive masseproduksjon.
Og denne gangen ble det altså til slutt 14 kort - sånn med stor og smått - hvis jeg ikke tar helt feil.  Noen har jeg allerede lagt ut her på bloggen og resten vil komme etter hvert. Var blant annet en del julekort, som kommer til å være med i nedtellingen til jul :)

Uansett - på Hønetreffet er det en greie dette med å ha på høner på kortet eller LO'en, da det gir ekstra lodd i premiehatten.
Jeg fant ikke at det passet med høner på noen av mine andre kort, så da fikk det bli egne hønekort.

Begge kortene under her er 3x3" og er restekort! Digg å får brukt rester!

På det første; "I'm here for you", har jeg stemplet med et bakgrunnsstempel fra Hero Arts, montert på sirkelen med stjernehimmelen (som er da en til overs blivende bit fra et annet kort) og montert høner og tekst. Hønene var faktisk også noe som lå i boksen med ferdigfargelagte motiver. Når alt var montert har jeg knytt en hampe-tråd i toppen av kortet.


Det andre kortet er rester av gelprintbakgrunner jeg hadde igjen Farge lagt en  høne fra en av stempelplatene til Katzelkraft, med Copics. Teksten er et lånt stempel, av et merke som var nytt for meg. Ellers er "gratulerer" et dies sett fra Kaboks, hvor jeg har stanset ut skyggen i mosegummi og teksten fra samme ark som bakgrunnen. Til slutt har jeg drodlet litt rundt og knytt en tynn hampe-tråd rundt toppen på kortet. 

Kreativ hilsen fra Kjersti


21. oktober 2019

Sequins og gems som hovedmotivSom en siste finish, på omtrent alle kort, pynter jeg gjerne med sequins, gems,
Nuvo-dråper og lignende. Syns det er lekkert, skaper dybde og tilfører kortene "det lille ekstra".
Det er mange kortlagere der ut som er utrolig flinke på dette, akkurat rett mengde og på rett sted.
Selv syns ikke det er like lett bestandig - av og til blir jeg fornøyd - og av og til føler jeg at det ser litt "oppstilt" ut - som at man har prøvd litt for hardt.

Når jeg skal pynte, bruker jeg perlebrett fra Tri Trays. Dette er små trekantede skåler som jeg
heller pynten oppi og sitter og plukker derfra. de er lave så du har god oversikt over hva som ligger oppi og spissene på trekanten er perfekt når man skal helle resterende over i poser eller bokser igjen etterpå.

Ideen til dette kortet kom en dag jeg klarte å miste en flaske med Nuvo opp i perlebrettet, så hele skåla hoppet og det sprutet sequinser over alt... Det var mye som lå utover, men samtidig hadde mye samlet seg i et tilfeldig mønster oppå kortet jeg holdt på med - og det så bare så kult ut!
Nå passet ikke dette på kortet jeg holdt på med, men det gav meg ideen til dette kortet.


Bagrunnen her er laget med stencil og blekk fra Altenew. Så fant jeg frem en die fra My Favorite Things, for å kutte ut et panel. Denne die'en kuttet også de skrå snittene rundt kanten. Så stemplet jeg og embosset teksten, som er fra Norsk Stempelblad, med gull.
Så kom det kule.
Fant frem gull sequins uten hull og små halv-diamanter i forskjellige str. og la en passende mengde, i perlebrettet. Siden jeg ønsket de mer konsentrert og ikke spredd ut over hele kortet (som ved den eksplosjon), helte jeg det bare ut som en strek, på bakgrunnen.
Der de havnet, der ble de limt. Den eneste endringen jeg har gjort er å snu de som havnet opp-ned.
Så gikk jeg over og lagde masse små nuvodråper innimellom. Ble sånn passelig fornøyd med det. Skulle jeg laget dette kortet en gang til, kan det hende jeg hadde droppet det.
 Limte så på 3 diamanter og en pebbels-stjerne fra Rayher, rundt teksten (planlagt denne gangen!).
Til slutt monterte jeg panelet på en kortbase som er 4,25x5,5". Kartongen jeg har brukt her er Adriatic, fra Hero Arts.

 
Kreativ hilsen fra Kjersti

20. oktober 2019

Enkle småkort med gelprint bakgrunnEtter testingen av gelprint, har jeg mange bakgrunner liggende.
Her har jeg laget 3 småkort, som er praktiske å ha liggende, hvis du bare skal ha en liten oppmerksomhet.

Kortene her er 3x3"
Motivene er stemplet rett på et ark med gelprint, med Versafine Onyx Black. Etter litt testing fant jeg ut at det var det eneste som satt (permanent blekk!) på akrylmaling.
Så har jeg klippet ut stempeltrykkene og montert de med putetape, for å få dybde, på en bakgrunn som også er laget med gelprint. Teksten er stemplet på hvit kartong og mattet med restebiter av gelprintark.
Til slutt har jeg drodlet litt rundt kanten og tegnet på falsk søm.
Kjapt og enkelt!

Digger disse kule dyrene fra Stampers Anonymous!

 Etter at bildene her ble tatt har jeg bundet en tynn tynn trå av noe som minner om hamp, rundt brettet på tippen av kortet, slik at man evnt kan henge de på gave hvis man ønsker:-)

Kreativ hilsen Kjersti

19. oktober 2019

Kort til strikkeglade venninner


Strikking har vært veldig populært en god stund nå - de flotteste gensere, kofter, sjal etc trylles frem fra pinner og litt garn - og veldig mange av mine kreative venninner strikker.
Jeg, strikker ikke..
Det er bare noe med meg og dette å skulle strikke jevnt osv. Litt sånn som med håndskrift. Denne påvirkes veldig av hvordan man føler seg - så noen dager blir den luftig og rund - noen dager liten, krøttete og tett. Overført til strikking; det blir rett og slett ikke bra..Hehe

Men - selv om jeg ikke strikker syns jeg strikk er flott og overført på kort; skikkelig lekkert!
Jeg ble derfor superhappy når Hero Arts kom ut med et 6x6" bakgrunnsstempel med bare strikkemasker! Hvor kult er ikke det?
Her har jeg bare embosset stempelet, uten noe mer, men hvor kult hadde det ikke vært å fargelegge maskene med feks Copics eller fargeblyanter, til et eget mønster? Det skal jeg teste snart!
Her har jeg laget 3 kort med bruk av det bakgrunnstempelet, sammen med stempler fra Papirdesign sine stempelplater, med strikking og kreativitet som tema!


På det første kortet har jeg embosset strikkemønsteret med hvit, på kraft-kartong + et av trykkene av et strikketøy det samme. Stemplet hovedmotivet med Hero Arts Intens black Ink på hvit kartong og stemplet det en gang til, hvor jeg så klippet ut banneren og monterte den over, så at denne ble ekstra fremhevet og kunne gå utenfor panlet. Teksten er også stemplet med samme sort og klippet opp i striper. Montert med mosegummi i mellom for dybde og pyntet med sequins uten hull fra Lucy.På det andre kortet har jeg embosset strikkemønsteret med sølv, på sølv kartong. Det samme med strikketøyet og garnnøstene. Sist nevnte er fra en månedspakke fra Hero Arts. Så klippet jeg de ut. Teksten er fra en av Papirdesign platene og den er mattet med samme sølvkartong. Diesene brukt på rammen her er fra Pink Fresh Studio. Så montert alt med mosegummi og putetape. Tilslutt montert på "gratulerer", som også er fra Papirdesign. Her har jeg stanset ut en i sort og en i sølv, montert de litt skjeft slik at den sorte blir som en skygge. Til slutt litt pynt fra Lucy.  

På det siste kortet har jeg igjen embosset - denne gangen gull på gull-kartong. Strikketøyet og motivet er stempelet med et nytt gull-blekk fra Altenew, som er bare så lekkert  - og ikke minst super dekkende! Klipte de for hånd. Panelet er også her montert på kortbasen med mosegummi og motivene med putetape. Til slutt fant jeg noen små søte tekster fra Kort & Godt som er embosset med hvit, på gull-kartong. Og helt til slutt - tam-tam-tam - sequins fra Lucy

Kreativ hilsen fra Kjersti

16. oktober 2019

"Falsk aquarell" teknikk fra Hobbyglade dager på Hobbykunst

 

21. og 22. September var det "Hobbyglade dager" i butikken til Hobbykunst og Poppydesign, i Oslo.
Jeg var i den anledning spurt om jeg kunne komme og holde fargeleggingsdemo i butikken.
Det ble 2 supre dager med masse fargeleggingssnakk om Copics, Zig, Crayons og
fargeblyanter og jeg kosa meg skikkelig.
Tusen takk til alle dere som kom bortom disken!
 
Men, det var en teknikk som slo ekstra godt ann; jukse aquarell med distress.
Dette var egentlig en liten tilleggs teknikk jeg hadde forberedt, som nesten ble hovedattraksjonen.
Hvis ønskelig kan jeg laget en tutorial på hvordan, i et eget innlegg her på bloggen.
Bare gi beskjed i kommentarfeltet hvis dere ønsker det :)
 
Noe av det som ble laget ble med noen kunder hjem, men jeg hadde fortsatt masse igjen,
så da ble det i første runde 3 kort med disse fine blomstene.
Stemplene jeg har brukt er forskjellige blomster fra Avery Elle og siden disse blomstene er flotte i seg selv valgte jeg å bare lag en enkel bakgrunn med stencil og paste.
 
Her har jeg bruke den nye Tim Holtz "Gingham" stencilen sammen med Icing pasten
 "Frosty Pearl"fra Prima, tekst fra Kort & Godt som er stemplet med sort og gems fra Lucy.

 

På dette kortet har jeg brukt en stencil fra Hero Arts og Icing pasten "Vintage Gold" fra Prima,
 som er blandet med distress glitter. Teksten er fra Kort & Godt og er embosset
med "gold super fine detail" embossingpulver fra Ranger. Pyntet med gems fra Lucy. 

 

Her har jeg bruke en stencil fra Altenew, sammen med den samme Icing pasten
 "Frosty Pearl" fra Prima, tekst fra Norsk Stempelblad som er stemplet med 
sort og igjen; gems fra Lucy.

 
Kreativ hilsen fra Kjersti
 
 


Reste ATC’er - bruke opp og gjøre ferdig nr6

  Nå har jeg vært og gravd i restebollen igjen! Denne bollen tror jeg snart må være bloggens mest omtalte enkeltting på scrapperommet mit...