2. mars 2020

Blomster-kort - bruke opp og gjøre ferdig nr3


I dag viser jeg 7 kort som kom til ved en ren tilfeldighet!
Advarsel - dette er et skikkelig langt innlegg ;)
Jeg rotet litt rundt i en gammel boks og der fant jeg en hel bunke med noen gamle blomster.
Gamle ja - noen som husker akrylmalingen til Making Memories (MM)? Og vi snakker ikke om da de hadde vippelokk i plast, på flaskene, men skrukork i metall og ble solgt i 3-pk??? Jepp - ved nærmere ettertanke er nok disse ca 17år og var laget for å være Swatch over disse malingene. Dessverre var patentet så dårlig på de flaskene at jeg nok kastet dem før swatchene faktisk var ferdige. For når man først hadde åpnet de en gang og skrudd igjen metallkorken, var de omtrent håpløs å få opp igjen. Da måtte de stort sett klippes opp/ødelegge korken og så dekkes med plastfolie etterpå etc.. Så da ble disse blomstene liggende -for jeg åpnet jo alle - nettopp for å lage oversikten..
Her er haugen med blomster som jeg fant. Første tanken var egentlig "kast", men så var det noe med all jobben som lå bak disse. Legge farge på foamstampsene, stemple, vaske stempel, ny farge osv. Og til slutt klippe ut alle sammen og på noen hadde jeg allerede tegnet langs med kanten.  
Så da fikk jeg ideen om at det skulle være kult om jeg hadde klart å faktisk fått brukt disse.
Så, jeg startet med å dele de inn i sett på 3, noe som gav meg 7 små fine buketter.
Og siden jeg har satt et mål for 2020 å prøve å bruke opp og gjøre ferdig en del halvferdige prosjekter, så bestemte jeg i tillegg at alle kortene skulle kun ha bakgrunner som allerede var ferdig laget - enten stemplet, embosset og/eller stanset ut. Og hvis det skulle brukes et motiv, skulle dette allerede være fargelagt og klippet ut.
Men når man først begynner sånn, går det jo litt sport i det, så i tillegg fant jeg frem noen gamle bokser med knapper og epoxypynt og fikk brukt flere! Men til de blomstene som jeg ikke fant passende knapper, lagde jeg noen papirknapper ved å stanse ut en sirkel, tre ganger og limte sammen. Tekster og overskrifter er nylaget - ok ikke helt - ikke "hooray" som jeg stjal fra et annet prosjekt som lå der halvferdig..!)
Under vært kort har jeg forsøkt å oppsummere hvilke produkter som er på hvert enkelt kort - det meste er på husk, så hvis jeg har tatt feil noen steder må dere gjerne si fra!
 Blomster i sort, grått og gul. Bakgrunn stanset ut med die fra My Favorite Things, som er stanset ut 3 ganger og limt sammen. Søt bie som er stempel fra Pretty Pink Posh og fargelagt med Copic. Egenlagde papir-knapper. Tekst er laget med stempel fra Kort og Godt. Kortet er 4,25x5,5" og både base og bakgrunn er hvit kartong fra Neenah
Blomster i Blått, turkis og rødt. Bakgrunn stanset ut med die fra Birch Press Design, sanset ut i hvit kartong fra Neenah. Bamsen og teksten er stempel fra My Favorite Things, bamsen er fargelagt med Copic. Knapper fra Junkitz (tror jeg?) og Making Memories. Noen gems. Kortet er 4,25x5,5" og basen er kartong fra My Favorite Things.
Blomster i burgunder, mørk turkis og grønt. Bakgrunn stanset ut med die fra Lawn Fawn. Knapp fra Junkitz og epoxy-blomster fra Making Memories. tekst fra Simon Says Stamp. Noen gems. Kortet er 4,25x5,5" og både base og bakgrunn er i kraft (Dessert Storm) fra Neenah.
Blomster i Orange, beige og en litt mørk Vanilla-farge. Bakgrunn er fargelagt og embosset med produkter fra Tim Holtz. Knapper fra Junkitz og SEI. tekst er stempel fra My Favorite Things. Noen gems. Kortet er 4,25x5,5" og basen er kartong fra Gina K.  
Blomster i to grønnfarger og en turkis. Bakgrunn er stemplet og dies fra My Favorite Things og både overskrift og tekst er fra samme leverandør. Bak "Hooray" er det vellum. Hjemme lagde papirknapper. Noen gems. Kortet er 5,5x4,25" og basen er i hvit Neenah-kartong.

Blomster i rødt, blått og grønt. Bakgrunnen er laget med en emossingfolder - ukjent merke. Stempelet er fra Your Next Stamp og fargelagt med Copic. Tekst er dies fra Papirdesign. Hjemmelagde papirknapper. Noen gems. Kortet er 4,25x5,5" basen er hvit kartong fra Neenah og den blå matten er kartong fra My Favorite Things.
Blomster i isblå, brunt og en lys gul/vanilje-farge. Bakgrunnen er laget med embossing folder - husker dessverre ikke merket. Knapper fra SEI. Tekst fra My Favorite Things. Noen gems. Kortet er 4,25x5,5" og basen her er en mørk brun kartong fra Gina K.
 
Tenk; 7 kort med kun ting som allerede var ferdig og lå i bokser på pulten - det kaller jeg å få brukt opp :)
 
Kreativ hilsen fra Kjersti

1. mars 2020

Tim Holtz Snarky Cats på ATC

I januar kom Tim Holtz og Stampers Anonymous ut med en rekke nye stampelsett - hvor av et var Snarky Cats. Det var egentlig tekstene i dette settet som jeg falt for først - "I know right from wrong. Wrong is the fun one" også selvfølgelig; unnskyldningen jeg har brukt flere ganger oppigjennom;
"In my defence, I was left unsupervised»!
Syntes det kanskje var litt råflott å kjøpe et stort sett, for bare noen tekster, men det tok ikke lang tid før også kattene klarte å "sjarmere" meg - og jeg som ikke liker katter en gang!!! (..jepp..sorry til alle katte-elskere der ute, men jeg liker virkelig ikke katter og er skikkelig redd dem)
Vist egentlig ikke hva jeg skulle lage, men startet med å farge opp alle kattene, utenom Brutus (jada, de har selvsagt fått navn!), med Zig Real Brush Markers i diverse brun- og gråtoner.
Så klippet jeg de ut, og oppdaget at kattene passer perfekt til ATC-formatet.
ATC-bakgrunnene er aquarellpapir som jeg har fargelagt med Hero Arts sine Hero Hues blekk. Disse har konsistens og egenskaper som Distress Oxide, men uten oxideringen. Jeg er ikke så veldig glad i det kalkede uttrykket Oxidene gir, så for meg er disse perfekte!
"Smuschet" blekkputene ned mot glassmaten, sprutet på vann og dyppet papiret gjentatte ganger i fargen og lot de tørke. Etter at de var tørre har jeg brukt diverse Tim Holtz stenciler og påført Hero Arts Unicorn pigment ink. Så monterte jeg kattene. Dessverre var jeg halvveis i monteringen før jeg kom på ideen med noen elementer rundt. Skulle ønske jeg hadde kommet på det med en gang, men da ble det noen med og noen uten. Melkeflasken, garnnøstet og fiskeskjelettet er hentet fra Crazy Cats.
Tekst, og de små motivene er stemplet med Alternew Obsidian Black ink.
Helt til slutt fikk alle øynene et godt lag med Glossy Accent. En liten detalj som jeg syns fremhever øynene litt ekstra.


Det ble til slutt en herlig liten samling på 9 ATC'er. Jeg har tenkt å bruke disse som motiver på kort (..en gang i fremtiden..) så får jeg heller plukke opp ideen med å bruke motivene fra Crazy Cats igjen da :)

Kreativ hilsen fra Kjersti

Reste ATC’er - bruke opp og gjøre ferdig nr6

  Nå har jeg vært og gravd i restebollen igjen! Denne bollen tror jeg snart må være bloggens mest omtalte enkeltting på scrapperommet mit...