12. november 2019

Utklipte sirkler
Dagens kort er et sett med Gratulerer-kort - ikke bursdag - men valgt gratulerer med ny jobb og gratulerer med førerkort, denne gangen.
Når jeg startet på disse, viste jeg ikke hva det skulle bli til slutt. Men hadde funnet frem et 12x12" mønsterarket med masse sirkler på, hvor jeg syns fargekombinasjonene i arket var kule og hadde lyst til å gjøre et eller annet med sirklene.   
Startet med å klippe ut alle sirklene i arket. Jeg har kun brukt et 12x12" ark til disse tre kortene og jeg har fortsatt sirkler igjen - sikkert til 2 kort til. så fordelte jeg en stor sirkel til hvert kort også la jeg til flere små, litt etter farge og design på hver sirkel. Sirkelene er så montert på et panel av kraftkartong, med masse putetape i mellom, for dimensjon. Dette panelet ble så limt på forsiden av en kortbase, hvor jeg har brukt kartong fra Hero Arts, som er 4,25x5,5". Stanset ut "gratulerer" med en die fra Kaboks i samme kartong som basen, og i mosegummi og limte disse sammen, slik at teksten fikk en ekstra dimensjon. Stanset også ut en skygge i kraft, som dette ble limt på. I tillegg fikk også diecuttene et strøk med Nuvo Glitterpen og et lag med glossy. Stemplet tekst fra Huldra Designstudio, med mørkebrunt blekk, på striper av kraft, før både diecut og tekstriper ble montert på kortet. Tekstripene med putetape, igjen - for dimensjone :) Til slutt pyntet jeg alle kortene med sequines som ble både limt oppå og delvis under, for å underbygge designet i papirsirklene.


Kreativ hilsen fra Kjersti

11. november 2019

Julen 2019 - luke nr 9; julekort med shaker

 
Velkommen til luke nr. 9!
De av dere som har fulgt årets juleserie siden starten, ser nok allerede at dagens julekort ligner litt på kortet i luke 1, og det er helt riktig! Dette bakgrunsstempelet har virkelig blitt en av høstens/julens store favoritter. Syns dette stempelet lager en så flott stjernehimmel! Også ble det shaker - igjen! Jeg har helt klart vært på en liten shaker-tripp i det siste. Og blir nok ikke siste shakeren denne høsten/vinteren. Men der hvor fokuset var på det fargelagte motivet på det forrige kortet, har jeg her valgt å beholde fokuset på den nydelige bakgrunnen og den flotte sang teksten.
 

Bakgrunsstempelet er "Star light Star Bright" fra Hero Arts og det er stemplet opp med 3 forskjellige blåtoner med dye ink fra My Favorite Things, på hvit Neenah 80lb kartong. Her har jeg brukt en Ombre-teknikk, slik at fargene sklir over i hverandre, litt som ved blending. Stanset så ut en sirkel i panelet, for åpning til shakeren. Størrelsen på åpningen er lik størrelsen på diecutten jeg ønsket å bruke over. Så stemplet og embosset jeg teksten, som er fra North Star Stamps.


Lagde selve shaker-boksen, bakenforliggende - altså at den ligger bak hele panelet og ikke stikker frem fra forsiden. Hvis du vil vite mer om hvordan, har jeg skrevet litt om det i nevnte innlegg luke 1 og i dette innlegget; Gratulerer . I det siste har jeg også brukt en slik flytende diecutt!
Nytt her er at jeg har brukt den sirkelen jeg kuttet ut fra forsiden, som bakside inne i shakeren. Dette gir kortet en helhet, men med dybde. Limte så diecutten over shaker-åpningen. Den er stanset ut fra Simon Says Stamp sin "Evergreen Circel". Denne er en negativ, så jeg har brukt en vanlig sirkel die, slik at jeg fikk en sirkelformet ramme rundt. Til slutt monterte jeg hele panelet, med shaker, på en kortbase av Neenah 110lb kartong som måler på 4,25x5,5" .
 

 
Kreativ hilsen fra Kjersti


9. november 2019

Bursdagskort til slalomglad gutt

Lørdag 9.november i dag og etter en tid med stabilt kaldt vær, har det nå kommet en del snø her på Østlandet. Snø - noen jubler, andre "gråter". Jeg er veldig glad i snø, syns det både blir veldig pent ute med dette hvite teppet og jeg liker godt å stå på (nedover)ski - jeg er bare ikke fult så glad i snøen når årets første snøfall sammenfaller med fredagsrush på E6 ut av Oslo og et ønske om å komme seg fortest mulig hjem fra jobb ;) 
Gutten dette bursdagskortet er til vet jeg jubler om dagen og ønsker seg bare mer og mer!
 

Vel nå skulle ikke dette innlegget handle om hverken værsituasjon, fredagskø eller snø generelt - men om dette bursdagskortet og hvorfor jeg valgte akkurat de elementene jeg har valgt. Som sagt, han dette kortet er til, er veldig glad i snø - for da kan han stå på nedoverski! Jeg har blant mine stempler et par veldig søte stempelsett med bjørner og pingviner, som står på ski. Valgte en av bjørnene, som er fra My Favorite Things. Denne er stemplet med Hero Arts Intense Black ink, på hvitt og glatt aquarelle papir og har fargelagt han med Zig Real Brush Markers. Som en ekstra fargeforsterker og litt tekstur, har jeg i tillegg brukt fargeblyanter fra Caran d'Ache. Liker godt å blande forskjellige fargeleggingsmedium og fargeblyanter kan gi en fin ekstra tekstur, og kan stort sett brukes sammen med det meste. En investering i noen gode fargeblyanter - spesielt i de mørkere tonene (+hvit!) kan også være kostnadsreduserende. Da er ofte ikke behovet så sterkt for de aller mørkeste nyansene, i alle tusje-varianter, men man kan heller gå for de noe lysere tonene og så bruke fargeblyanter - på tvers av alle mediums - til de mørkeste skyggene. Det fungerer dårlig å blande for eksempel Copic eller Promarkers med Zig, Tombow eller Distress - både pga disse tusjenes egenskaper, men også papiret. Fargeblyanter kan brukes sammen med dem alle!

Etter å ha fargelagt motivet mitt, klippet jeg det ut for hånd. Det finnes dies til dette settet, men jeg syns det kan være like så greit å klippe for hånd. Som bakgrunn har jeg brukt to forskjellige bakgrunnsstempler. Disse   er stemplet hver for seg og så montert på kortbasen. Det ene er Snowflakes Tournabout fra Concord and 9th. Denne gangen har jeg stemplet alle 4 "rundene" - 3 med blekk fra My Favorite Things og en hvor jeg har embosset med sølv. Jeg har brukt og skrevet litt om bruken av disse stemplene før og legger ved noen linker til de innleggene her: Juleserien 2019, luke 6, Julenostalgi, Wreatth turnabout . Det andre bakrunsstempelet er Blanket Pattern, fra Hero Arts. Til denne har jeg valgt en Ombre stempelpute - også fra samme leverandør - slik at jeg fikk et flerfarget stempeltrykk. Stanset så ut en stor snøkrystall med en die fra Spellbinder og fargela denne med en sølv. Monterte så bjørnen, med putetape for dimensjon og med snøkrystallen bak, på bakgrunnen. Til tekst har jeg brukt et stempel fra Huldra Designstudio, som er stemplet på en hvit stripe av kartong. Gav denne så en vimpel-klipp i den ene enden, før den ble montert med putetape. Til slutt har jeg pyntet med noen sølv squinses, uten hull.
Så gjenstår det bare å se om mottakeren blir fornøyd :)
 
Kreativ hilsen fra Kjersti


8. november 2019

Julen 2019 - luke nr 8; distress i bruntoner

 
Da er vi kommet til det 8'ende innlegget i juleserien og allerede ferdig med 1/3. Håper dere så langt har funnet litt inspirasjon til deres egne juleprosjekter.
 
På dette kortet har jeg gått all in med Distress på bakgrunnen, men så for å roe det ned har jeg brukt en stor snøkrystall, fra Papirdesign. Som sagt; virkelig all inn med Distress. Her har jeg brukt flere varianter av ordinær Distress ink, Distress spray, litt Distress stains, så en Tim Holtz embossingfolder for struktur og til slutt Distress Oxide. Her er det altså bare å ta frem alle dine favoritt Distresser - og bare leke i vei. Tror det er det jeg liker best med Distress - at man har så utrolig mange varianter av medium og at man aldri helt vet hva resultatet blir, før man er ferdig. Og man får aldri to like bakgrunner :) 
Mens bakgrunnen tørket stanset jeg ut snøkrystallen, med en die fra Papirdesign. Stanset ut denne i hvit kartong, men det hvite ble veldig hardt mot den rustikke bakgrunnen, så jeg har så sprayet denne med en sølv-shimmer-spray. Stanset den også ut i mosegummi, som ble limt sammen med sølvkrystallen, for dybde. Stemplet teksten på en restbit, og embosset denne med hvit embossingpulver. Laget et sølv panel til denne, på samme måte som jeg farget snøkrystallen, for perfekt match. Tekststripen ble så montert med putetape, for dimensjon. Til slutt ble hele forsiden limt på en hvit kortbase.

 
Kreativ hilsen fra Kjersti6. november 2019

Et oppmuntringskort i høstfarger, med Wreath turnabout fra Concord & 9th og tekst fra Papirdesign


På dagens kort har jeg brukt et av Concord & 9th sine turnabout stempler, kombinert med en flott tekst fra Papirdesign sin «Smil»-plate.
For dere som er ukjente med turnabout stempler, så har Concord & 9th mange flotte av denne typen. Noen store som lager en hel 6x6" bakgrunn, samt noen mindre. Teknikken er enkel, men man bør ha en eller annen form for stempelplatform når man skal stemple disse. Det gjør jobben veldig mye lettere og mer nøyaktig. Som sagt, teknikken er enkel. Man stempler en gang, snur arket eller stempelet 90grader, stempler igjen, snur så igjen 90 grader osv. For et fult motiv stempler man 4 ganger, men det kan i mange tilfeller gi et skikkelig kult design å bare stemple 2 eller 3 av gangene. Det beste med denne teknikken, i motsetning til et helt stempel som stempler - som her; hele kransen - på en gang, er at man ved bruk av turnabout-stempler kan skifte farge mellom hver stempling, evt embosse en eller flere av rundene etc. Det er denne muligheten som gjør disse stemplene helt unike.
På dette kortet har jeg brukt stempelet "Wreath turnabout". Dette er i underkant av 4x4" og passer derfor perfekt på et 4x4" kort. Jeg har stemplet det 4 ganger med forskjellige farger og blekket jeg har brukt er My Favorite Things dye ink. Så stemplet jeg teksten i midten. I settet følger det også med flere små stempler som jeg har stemplet litt rundt kransen og teksten. Kuttet så  til motivet og montert det på en blå kortbase som er 4x4". Tegnet for frihånd en sort linje rundt og brukte en hvit penn til å gi noen blader og detaljer litt mer liv. Til slutt pyntet med noen Nuvo drops og limt på noen sequinses.


Kreativ hilsen fra Kjersti

Oppdatering: når dette innlegget ble publisert sto det at teksten kom fra Huldra Design. Det var en feil av meg og er i ettertid korrigert 

5. november 2019

Julen 2019 - luke nr 7; Restekort og Huldra Design

 
Dagens julekort er et restekort - eller hvis jeg skal være helt presis; et søplekort faktisk!
Mange av mine kort kommer til ved en ren tilfeldighet. Inspirasjonen kommer ofte fra helt uventede steder. Det kan være to farger som havnet ved siden av hverandre i Swatch-boken, noen ark som tilfeldig havnet ved siden av hverandre, at jeg jobber med flere prosjekter samtidig og at krysningen av disse virker spennende eller rett og slett rester - og gjerne andres rester! Hehe! Dette gjelder spesielt de få gangene jeg bruker mønster ark. Vet ikke, men har kanskje noe med at jeg syns det er vanskelig å begynne på et helt 12x12" ark. Det er liksom så stor og litt overveldende.
Derimot - rester - små papirbiter som allerede har en form, gir ofte mye mere inspirasjon.
 
Dagens to små kort kom til på en kreativ helg, sammen med en av mine beste scrappevenninner, Carla. Hun var akkurat ferdig med 2-3 julekort og hadde kastet noen papirstrimler i papirdunken på bordet. Å - de var så fine der de stakk opp ved siden av hverandre! Hun lo godt når jeg helt plutselig trakk opp strimlene med ark og satte i gang ;) Kortene er 3x3". Klippet til strimlene i passende lengder og på det ene fikk alle sammen vimpel-klipp i den ene enden. Stemplet opp og fargela to stempler fra Huldra design sin stempelplate "Juleramp". Siden kortene er så små og stripene allerede gir mye liv, valgte jeg en ganske så monokromatisk fargelegging. Til dette har jeg brukt Zig-tusjer. Klippet ut motivene og monterte de på kortene med putetape. Stemplet opp "God Jul", fra samme stempelplate, med blått og monterte også disse med putetape. Så fant jeg noen snøkrystaller, på en annen Huldra-plate, og stemplet litt her og der;) Helt til slutt bant jeg en hamp-lignende tråd i toppen av kortet. Og vipps - to små kort, perfekt til å henge på en liten juleoppmerksomhet - eller til og med bruke som pakkelapp :)

 
 
Kreativ hilsen fra Kjersti4. november 2019

Boo - Halloween eller bursdag?


 I dag har jeg et Halloween inspirert bursdagskort - eller det kan være til Halloween :)
Kortet ble laget på Hønetreffet i høst. Vi satt egentlig å snakket om diverse stiler og om at det kanskje er litt vanskelig å kombinere mange "klin og klæsj"-tekniker, med det litt mere stilrene uttrykket et motiv, fargelagt med Copic, kan ha. Jeg hadde (enda en!) bakgrunn fra gelprint-prosjektet mitt og fant ut at jeg hadde lyst til å prøve å kombinere dette.

Stempelet er fra Stampingbella og heter "Squidgy Ghost - trick or treat". Dette er fargelagt med Copic hvor jeg har brukt C-serien på spøkelse, N-serien på skoene og en lys E til øyne. Farger fra YR-serien til gresskar og til bakgrunnen noen lyse BG - tror det var 10 og 11, rundt spøkelse og W-serien til bakken. Beklager at jeg ikke har de spesifikke nummerne, hadde skrevet det opp, men oversikten har blitt borte. Egentlig litt ergelig, for jeg har oversikt over fargekombinasjoner jeg har brukt i en liten bok, og skulle gjerne hatt den gresskar-komboen. Etter at jeg var ferdig med å fargelegge, fikk øynene og skoene et lite lag med glossy, for å fremheve disse litt og skape litt bevegelse eller en ekstra dimensjon i motivet.  
Bakgrunnen er, som jeg skrev over her, laget med Gelprint. Har i tillegg drodlet og markert litt rundt om på denne med Posca-tusjer. Disse er helt supre og skriver veldig godt på akrylmaling. Den sorte rammen rundt motivet er stanset ut med en Die fra My Favorite Things."Boo" er også dies fra samme merke. Disse er stanset ut 3 ganger hver og limt sammen, for å gi de ekstra dimensjon. Gelprint-panelet er montert på en hvit kortbase, med mosegummi i mellom, for dimensjon og rammen med motivet er montert oppå der igjen, med putetape - igjen; for dimensjon.
Jeg debatterte (med meg selv!), lenge, om dette var et Halloweenkort, eller et bursdagskort. Fargene er jo ikke sånn typisk Halloween - som er mere orange, lilla, sort, syrlig grønn - men samtidig er motivet veldig Halloween. Jeg avventet derfor en stund,for å se hva jeg evnt fikk behov for. Men siden jeg ikke skulle gi noen Halloween-kort i år, endte jeg med bursdag. Dette "løste" jeg ved å stemple en tekst inni kortet - på forsiden står det allerede "Boo" og teksten jeg har stemplet inni er "Birthdays are scary!"

Kreativ hilsen fra Kjersti

3. november 2019

Julen 2019 - luke nr 6; små kort med turnabout stempel


 
Jeg liker å lage små kort, gjerne i str 3x3 eler 4x4", som er kjekke og greie å ha til litt enklere anledninger. Julen byr ofte på mange sosiale sammenkomster og mennesker rundt en, som en har lyst til å gi en ekstra oppmerksomhet. Og hvis man er buden bort skal man gjerne ha med seg noe - en blomst, konfekt, vin etc. Da er små kort perfekte å hekte på gaven. De kan også brukes som pakkelapp :)
 
Her har jeg laget et sett på 4 3x3" kort, hvor jeg har brukt Concord & 9th sitt Snowflake turnabout stempel. Concord har mange flotte turnabout stempler, men dette tror jeg er min absolutte favoritt! For de som ikke kjenner til disse stemplene fra før, så er dette et 6x6" (15x15cm) stempel, som er designet slik at du stempler en gang i en farge, snur stemplet 90grader og så stempler du med en annen farge, så snur du stempelet 90grader igjen osv til du har stemplet 4 ganger. Da får du en hel 6x6" bakgrunn med motivet stemplet i fire farger. Her kan man selvfølgelig også bare stemple bare en, to eller tre ganger, embosse en eller flere av gangene osv.
Til bakgrunnen i dag har jeg stemplet alle 4 gangene i forskjellige farger. Blekket jeg har brukt er dye ink fra My Favorite Things, i fargene Kraft, Cement Gray, Tropical Teal og Jelly Bean Green. Når bakgrunnen var ferdig, delte jeg den i 4 og kuttet til hver av mønsterbitene til          2 9/16 x 2 9/16". I og med at mønsteret i bakgrunnen gjentok seg selv, ble også de 4 små bakgrunnene like. Så fant jeg fram kartong i de samme fargene som blekket, og kuttet til panelene og stanset ut "God Jul" fra disse.
Dien jeg har brukt til "God Jul" er for øvrig fra RoxStamps og ble også stanset ut i mosegrummi, før jeg monterte disse sammen, for å gi teksten dybde. Teksten har også fått et strøk med Nuvo glitterpen og glossy (bruker jeg det på alt for tiden eller..?hehe..)
Etter litt eksperimentering fant jeg ut at for et best helhetsinntrykk, ble det finest hvis panelet matchet den store snøkrystallen og teksten matchet snøkrystallene øverst til venstre og nederst til høyre, slik at de dannet en "farge-diagonal" sammen, over kortet. Monterte så panelene på hvite kortbaser, med tynn putetape imellom, limte på teksten og stemplet, kuttet til og monterte tekstboksen med underteksten. Til denne har jeg brukt et stempel fra Kort & Godt. Helt til slutt knøt jeg en hamp-lignende trå rundt toppen av kortet. Da blir det lett å evnt feste kortet til en gave.
 
 
Kreativ hilsen fra Kjersti

1. november 2019

Julen 2019 - luke nr 5; grønt julekort

 
I dag har jeg et skikkelig grønt kort!
Forrige helg var jeg på et scrappetreff og der fikk vi i treff-kittet en liten søt gnom. Jeg vet derfor ikke hvor han kommer fra - men søt er han!
 
Bakgrunnen består av to forskjellige bakgrunns stempler. Det stripete er fra My Favorite Things og er embosset med sølv, på hvit kartong. Det andre er et lekent bakgrunns stempel fra Hero Arts, med masse pakker. Dette er stemplet og embosset med hvit, på grønn kartong - også denne fra Hero Arts. Så har jeg brukt en hvit penn og fargelagt noen av de åpne feltene i stempelet, og noen steder er det også påført glossy. Arket med striper er montert rett på korte, mens arket med pakkestemplene er montert med mosegummi i mellom, for dybde.
Den søte gnomen er klippet ut og montert med putetape. Han har også fått litt glossy akkurat over ansiktet, for å fremheve dette. "God Jul" er dies fra Papirdesign  - tekst og skygge. Her har jeg stanset ut den hvite teksten 3 ganger og limt sammen for å gi den litt dimensjon, før jeg har montert på skyggen. Denne har jeg så klippet i to, da det ikke passet inn med en lang tekst. tilslutt fikk også denne et strøk av glossy. Helt tilslutt har jeg pyntet med noen grønne gems fra Studio Katia. Tok også det jeg hadde igjen av det sølvstripede arket og kuttet opp i strimler, som jeg har brukt til å pynte inni og bak, kortet 

 
Kreativ hilsen fra Kjersti

Reste ATC’er - bruke opp og gjøre ferdig nr6

  Nå har jeg vært og gravd i restebollen igjen! Denne bollen tror jeg snart må være bloggens mest omtalte enkeltting på scrapperommet mit...